Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vízöntő

2009.12.12

Január 21. - Február 19.
Jelleg:
levegő
Szín: zöld árnyalatok, és indigókék 
Drágakő: opál, akvamarin, zafír
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 1 és 6
Virág: Orgona, alpesi rózsa, pitypang
Uralkodó bolygó: Uránusz és Szaturnusz
Szerelmes: Ikrek és Mérleg

A Vízöntõ jelszava a változatosság. Mégis fontos, hogy az állandóság megjelenjen az életében, így az otthonában is – vagyis legyen legalább egy olyan zug, ahová visszavonulhat ejtõzni, pihenni. Fontos, hogy ez a pihenõhely ne a tévé elõtti fotel legyen, mert a folyamatos tévénézéstõl az amúgy is túlpörgetettségre hajlamos Vízöntõ még jobban kifárad. Jót tesz neki, ha kertészkedhet, vagy környezetét rendezgetheti.

Így gondolataiban is rend alakul ki, ami számára különösen fontos. Hajlamos elhanyagolni a konyhát, bár különleges ételeket képes fõzni, az egyszerûbbek rendre félresikerülnek. Ezt lefordítva a Feng Shui „nyelvére”: fontos, hogy az õt körülvevõ mûszaki cikkek mind balesetbiztosak és mûködõek legyenek, az éléskamrában ne csak lazac és spárgakonzerv, hanem kenyér is legyen.

Jót tesz, ha alkotó tevékenységgel foglalkozik, akkor különösen egy „harmónia-csendélet” összeállítása kedves tárgyakból, virágokból – a Harmónia csendéletnek tartalmaznia kell fémet, fát (növényt), tüzes jellegû tárgyat (például gyertyát), vizet (vagy vizes jellegû, tehát pl. kék színû tárgyat), és föld jellegû összetevõt (például égetett cserepet).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.