Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszlán

2009.12.12
 

 

Július 23. - Augusztus 22.
Jelleg:
tűz
Szín: Napsárga és aranysárga 
Drágakő: rubin, gyémánt,
Szerencsenap: vasárnap
Szerencseszám: 4 és 6
Virág: pünkösdi rózsa, muskátli, napraforgó, babér
Uralkodó bolygó: Nap
Szerelmes: Nyilas, Kos, Mérleg

Az Oroszlán számára fontos a hírnév. Az otthon az õ számára olyan hely, ahol reprezentatív körülmények között nagyvonalú társadalmi életet lehet élni. A Feng Shuiban a Hír és Hírnév területe a lakás vagy a szoba bejáratával szemközti terület, ami a kínai Öt elem közül a Tûzhöz van rendelve. Különösen fontos tehát, hogy - ha lehetséges – a Hír és Hírnév területeit bõségesen érje a napfény, vagy ennek hiányában a mesterséges fény.

Ez még akkor is javasolt, ha éppen a mellékhelyiség vagy az éléskamra jut az illetõ területre. Ezek a helyiségek amúgy is hajlamosak sötét energiacsapdákká változni, és az energiacsapda valamennyi életterületen akadályozza az életenergia áramlását. Az Oroszlánok – lévén az európai asztrológia szerint tüzes természetû jegy – érzékenyek a sötét zugok negatív hatásaira.

Az Oroszlán karakteréhez illik a mûtárgyak, értékes holmik gyûjtése, ezekben rengeteg örömet találhat. Nem tesz jót viszont, ha túl sok állati eredetû trófeával veszi körül magát (agancsok, bõrbevonatú bútorok, szõrmék), mert ezek amúgy is erõs tûz-jellegét túlságosan felfokozhatják.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.