Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bak

2009.12.12
 

 

December 22. - Január 20.
Jellege:
föld
Szín: sötétzöld, khaki, fekete
Drágakő: onyx
Szerencsenap: szombat
Szerencseszám: 2 és 4
Virág: Fagyöngy, pálma, borostyán
Uralkodó bolygó: Szaturnusz
Szerelmes: Szűz, Bika

Akkor érzi magát otthonosan, ha otthonában rend és tisztaság uralkodik. Lakberendezésére az egyszerûség szépsége sokkal inkább jellemzõ, mint a túldíszítettség. A lakás nála tehát egyszerû és célszerû, de meglátszik rajta a biztos ízlés. A Bak elve a célszerûség. Ez helyénvaló dolog, de érdemes némi friss energiát a megszokott környezetbe: egy-egy színes festmény, kedves tárgy több örömet ad, mint amennyi pénzbe került.

A mûtárgyak gyûjtését is lehet a Bakra jellemzõ alapossággal végezni, de itt a fõ cél mégis az, hogy mennyi pozitív energiát kap kedvtelésétõl a Bak. Elképzelhetõ, hogy különösen vonzódik az állati trófeákhoz (agancsok, szõrmék, csiga-és kagylóhéjak, bõrhuzatú bútorok), vagy éppen nagyon utálja õket – mindkét szélsõség kerülendõ. Segítséget jelenthet, ha a Bak megvizsgálja, mit tart a Kreativitás és Gyermek területén – ez a lakás vagy a szoba bejáratától jobbra középtájt esõ rész.

Ha itt ötletre serkentõ holmik vannak (érdekes könyvek, kézimunka-kellékek, szakácskönyvek, színes ceruzák, kertészkedési kelékek stb.), az segít abban, hogy a Bak megtalálja a kedvére való hobbit, amibõl extra örömhöz, energiához juthat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.