Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életterek

2009.09.25

 

 A bagua-térkép (egyszerűsített kínai: 八卦, pinjin: bāguà, magyar átírás: pakua) segítségével szobánkat, lakóhelyünket rendezhetjük be harmonikusan. Nyolc részre osztható, hiszen a bagua szimbólumrendszer nyolc db ún. trigramból áll. Mindig úgy kell használni, hogy az első, vagyis a karrier része a bejárat legyen. Egyes felhasználók a nyolcszögletű bagua-térképet használják. Véleményük szerint a négyzet alakút a kényelem szülte. A nyolcszögletű az igazi és az ősibb, mert a nyolcszög területei sokkal jobban rávetíthetők az alaprajzra.

 

 

 

Karrier

A karrier területére a víz elem tulajdonságai jellemzőek. A pályafutás és az életút megértése miatt használják. A bejáratra esik. Az ősi kínaiak úgy tartották, ez a rész védi meg őket a szellemektől.

A fengsuj tanítása szerint a karrier területén a pozitív energiaáramlás érdekében ajánlatos rendet tartani, minden felesleges tárgyat elrakni innen. Itt ajánlatos dolgozni. Díszítéséül ajánlott: a szoba vagy lakás használója számára fontos emberek, példaképek, hírességek képei, oklevelek fém vagy sötét színű keretben, vízesések vagy folyók képei, apró díszek, amik szorgalmas állatokat ábrázolnak, akváriumok páratlan számú halakkal, csillogó üvegtárgyak, tükrök, nyugalmat árasztó tárgyak.

Kedvezőtlennek számítanak itt a föld elemmel kapcsolatos tárgyak, például a kerámiából készültek, a sárga és más földszínek, és a négyzet alakú dolgok.

 

 

Barátok, pártfogók, utazás

Eleme a fém, ezért itt ilyen jellegű tárgyak ajánlatosak.

Berendezésénél a fengsuj tanítása szerint fontos, hogy mindig rend legyen. Ajánlottak a fekete, fehér, ezüstös, fémes színű tárgyak, különleges szobrok; a hittel kapcsolatos dolgok, például Krisztus, Buddha, angyalok, szentek, stb. képei; földgömb, atlasz, térképek; úti célokat ábrázoló fotók, festmények és képeslapok; úti emlékek, csengők; barátok, segítőkész emberek fényképe, fényképalbum, barátoktól kapott ajándékok és minden, ami rájuk emlékeztet; vándorló állatok képe, például gólya, fecske stb.

Ezen a részen kedvezőtlennek számítanak a csövek.

 

 

Alkotókészség, gyermekek

Eleme a fém. Itt fejezhető ki a kreativitás, és ez a terület erősítendő, ha a szoba lakója gyermeket szeretne.

Berendezésénél itt is fontos, hogy rend legyen. Ajánlottak a bronz-, acél-, ezüst-, réz-, arany-, ónjellegű, csillogó tárgyak, mozgó szobrok; csiszolt vagy természetes kristályok, kavicsok, hegyi kövek; gyermekek fotói fémkeretekben a falakon, játékok, minden olyan tárgy, ami az alkotást segíti, a kicsinyeikről gondoskodó állatok, nyúlszobrocskák; fehér, kör alakú tárgyak, kerek óra, sárgaréz csengők, kerek asztalka.

Nem ajánlja a fengsuj tűz jellegű tárgyakkal, berendezni ezt a sarkot; kerülendő a piros szín, és háromszög alak.

 

 

Szerelem, házasság

Eleme a föld, ami a stabilitás jelképe. Ennek a területnek a szerelem és az önismeret az üzenete, mert a helyes önismeret teremti meg a kapcsolatokat, így nem a belőlünk hiányzó részt próbáljuk a társunkkal pótolni.

Berendezésénél ajánlottak a föld elemű és föld színű dolgok (sárga, drapp, barna) és a romantikusság jellemző színei (például rózsaszín, barackszín). Ajánlott minden olyan holmi, ami a szoba lakója számára a szerelmet jelképezi; gyertyák, masszázsolajak, pezsgő, az ágy, páros szobrocskák és képek, amik delfinpárt, két galambot, mandarinkacsát stb. ábrázolnak; szívecskék, párnák, puha selymek, bársony, illatszerek, füstölők; romantikát sugalló virágok, különösen azok, melyeknek levele szív alakú.

Kedvezőtlennek számítanak a múlt kapcsolatait idéző, illetve a magányosságot sugalló tárgyak, a rendetlenség.

 

 

Hír, hírnév

E terület eleme a tűz. Megalapozza a sikeres vállalkozásokat, és az emberi kapcsolatokat. Segít abban is, hogy ne szoruljunk senki segítségére, és mások is számíthassanak ránk.

Berendezése:

Rakjunk ide valódi tűzzel égő tárgyakat, ilyenek a gyertyák, mécsesek, kandalló, lámpák stb. Legjellemzőbb színek a narancs és a vörös. Eredményeinket jelző dolgok, és példaképünk fotója is ezen a területen kap jelentős szerepet. Cégünk zászlójával, valamint a nap és a tűz szimbólumok mindegyikével is segíthetjük a terület erősítését. Az ágaskodó ló, a kakas, a szorgos méhecske is jellemző lehet, esetleg szikrázó csillagok kivilágítva a falakon vagy a mennyezeten.

Amik kedvezőtlenül hatnak erre a területre:

Azok a vízzel kapcsolatos dolgok, fekete és más sötét színek, kitömött állatok, rendetlenség.

 

 

Gazdagság, siker

Fa jellegű terület.

Berendezése:

Rakj el minden felesleges tárgyat különösen azokat, amik ellenkeznek a gazdagság eszméjével. Tehetsz ide csobogót, lehetőleg gömbölyű akváriumot halakkal, olyan szép növényeket amik egészségesek és sok pici levelük van, tükröket, mert ezek bővítik a vagyont, kincseket, drágaságokat, bőség jelképeket például békát, vagy szerencsemalacot. Legyenek a bíbor, zöld és piros színek a jellemzők, használatban levő pénzek, csobogók, is rakhatók ide.

Kedvezőtlenek:

A beázott falak, vagy az omló vakolat, a hamutartó, törött tárgyak, pénztelenségre emlékeztető dolgok.

 

 

Egészség, család

Fa jellegű rész. Ha nincs energiánk, szomorúak vagyunk, ez a terület szorul megerősítésre, a tavasz esik hozzá a legközelebb.

Berendezése:

Fém jellegű tárgyak, kör alakú dolgok.

Amik kedvezőtlenül hatnak erre a területre:

A beteg növények és a rendetlenség.

 

 

Bölcsesség, tudás

Föld jellegű terület. Erősítsük akkor, ha tanulmányokat folytatunk, vagy ha azt akarjuk, hogy több belátásunk legyen, és ha időbeosztásunkon akarunk változtatni, mert ez a teremtés ciklusának legutolsó része.

Berendezése:

Könyvespolcok, tankönyvek, bölcsek képei. Az ezoterikus képek, mandalák, piramisábrázolások, mert ezek az időtlenség jelképei. Azok az állatok szobrocskái, amik a bölcsességet, tudást jellemzik, ilyenek például a bagoly, az elefánt. Gyertyák és lámpák, valamint az éles kések, állítólag mert élesítik a tudást, általában a fém tárgyak.

Kedvezőtlenek:

A piros szín, a por és a rendetlenség.

 

A mappában található képek előnézete bagua térkép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

0001. Valóságváros, Tisztaagy u. 1.

(Józan Géza, 2012.05.26 16:21)

jussatok már el odáig, hogy képesek legyetek átadni "valamifajta" tudást, az udort keltő anyagi haszon jelölgetésésvel. nota bene a pénzért tartott kezetek, dugjátok a gluteusok mögé!